Dolar
32.34
Euro
35.09
Altın
2,155.63
ETH/USDT
3,262.10
BTC/USDT
62,946.00
BIST 100
8,880.83
Dünya

Hollanda'da silahlı saldırı

Hollanda'daki silahlı saldırıda 3 kişi yaşamını yitirdi, 5 kişi yaralandı. “Ailevi meselelerden” dolayı tramvaydaki yakınına, ardından yardım etmek isteyenlere ateş açtığı iddia edilen şüpheli Tanış'ın yakalandığı açıklandı.

Emre Aytekin, Yusuf Hatip, Abdullah Aşıran, Müzahim Zahid Tüzün  | 18.03.2019 - Güncelleme : 18.03.2019
Hollanda'da silahlı saldırı

Utrecht

Hollanda polisinden yapılan yazılı açıklamada, ülkenin Utrecht kentindeki 24 Ekim Meydanı'nda silahlı saldırı düzenlendiği belirtildi. 

Açıklamada, saldırının bir tramvayın içinde gerçekleştiği, olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibinin ulaştığı kaydedildi. 

 

3 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi yaralandı

Utrecht Belediye Başkanı Jan van Zanen, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, tramvaydaki saldırıda 3 kişinin yaşamını yitirdiğini, 5 kişinin yaralandığını belirtti.

"Saldırgan büyük bir silahla etrafa ateş açtı" iddiası

Ülke basınında çıkan haberlerde, saldırı sırasında olay yerinde bulunan bir kişinin "saldırganın büyük bir silahla etrafa ateş açtığını" iddia ettiği aktarıldı. 

Öte yandan Utrecht Polisi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bu sabahki saldırıyla ilgili olarak, 37 yaşındaki Türkiye doğumlu Gökmen Tanış'ın arandığını belirtti.

Şüphelinin ailesinden açıklama

Hollanda medyasında yer alan haberlere göre, psikolojik sıkıntıları bulunan Tanış, bir kadına tecavüz girişiminde bulunduğu iddiasıyla iki hafta önce hakim karşısına çıktı.

Tanış'ın yakınları, silahlı saldırıdaki şüphelinin "ailevi meselelerden" dolayı tramvaydaki bir yakınına, ardından yardım etmek isteyenlere ateş açtığını iddia etti.

Hollanda emniyet kaynakları yerel basına yaptıkları açıklamada ise terör saldırısı dışındaki ihtimaller üzerinde durduklarını, olayın "ailevi sebeplerden" kaynaklanmış olabileceğini açıkladı.

Tanış'ın Türkiye'deki babasıyla yıllardır görüşmediği, babası ve annesinin boşandığı ve babasının yeni bir evlilik yaptığı öğrenildi.

Şüpheli yakalandı

Utrecht Belediye Başkanı Jan van Zanen'ın, polis ve savcı sözcüsü ile yaptığı basın toplantısında, Utrecht kentindeki 24 Ekim Meydanı'nda düzenlenen silahlı saldırıdaki şüpheli Gökmen Tanış'ın yakalandığı açıklandı. 

Polis Sözcüsü Rob van Bree de kendilerine gelen yeni bir bilgiye göre şüphelinin yakalandığını duyurdu. 

Belediye Başkanı Jan van Zanen ise silahlı saldırının henüz sebebinin belli olmadığını belirtti.

Bu arada Tanış'ın, Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesine bağlı Sırçalı beldesinde doğduğu, uzun süre önce ailesiyle Hollanda'ya gittiği, yaklaşık 10 yıl önce Hollanda vatandaşlığına geçtiği, 2007-2008 yıllarında bir akrabasının kızıyla evlenip kısa süre sonra da eşinden ayrıldığı öğrenildi.

AA muhabirinin telefondan ulaştığı baba Mehmet Tanış, Gökmen Tanış'ın ilk evliliğinden oğlu olduğunu ve uzun süredir oğlunun ne sesini duyduğunu ne de kendisini gördüğünü ifade etti.

Baba Tanış, uzun yıllar önce ilk eşinden ayrılıp ardından Türkiye'ye döndüğünü, daha sonra başka biriyle evlendiğini belirtti.

Mehmet Tanış, irtibatı kesildikten sonra oğlunun kimlerle görüştüğünü veya arkadaşlık ettiğini bilmediğini, oğlunun tanıdığı kadarıyla evden işe işten eve gidip gelen sessiz biri olduğunu aktardı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın