Dünya

Güney Kıbrıs'ta tarihi cami kundaklandı

Güney Kıbrıs Rum kesiminin Denya bölgesinde bulunan tarihi cami bu sabah kundaklandı.

Murat Demirci  | 21.02.2016 - Güncelleme : 21.02.2016
Güney Kıbrıs'ta tarihi cami kundaklandı

Lefkoşa

LEFKOŞA

Güney Kıbrıs Rum kesiminin Denya bölgesinde bulunan tarihi cami bu sabah kundaklandı

Tarihi cami, henüz kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerce ateşe verildi. Rum itfaiyesinin müdahale ettiği yangında, Denya Camisi'nin ahşap çatısındaki alevlerin güçlükle söndürüldüğü bildirildi.

Cumhurbaşkanı Akıncı konuya ilişkin yaptığı açıklamada, olaydan büyük üzüntü duyduğunu belirterek, Rum lider Nikos Anastasiadis’ten faillerin bulunması için her türlü çabanın gösterilmesini ve bu çabanın sözde kalmamasını istedi.

Güney Kıbrıs’ta Denya Camisi’nin kundaklanması olayını büyük üzüntü ile öğrendiğini dile getiren Akıncı, "2013 yılının ocak ayında da saldırıya uğrayan caminin restorasyonu Kültürel Miras Teknik Komitesi’nin çalışmaları çerçevesinde 2014 Aralık ayında tamamlanmıştı. Şimdi ikinci kez kundaklanmış bulunuyor. Bu çirkin eylemi kınıyorum" ifadelerini kullandı.

"Olayı en güçlü ifadelerle kınıyorum"

Rum lider Anastasiadis de konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, olayı "en güçlü ifadelerle kınadığını" belirterek, “Her nereden gelirse gelsin, hangi maksatla olursa olsun bu tür suç faaliyetleri, işgale son verme ve vatanımızı yeniden birleştirme çabalarına sadece zarar verir" değerlendirmesinde bulundu.

Muhabir: Murat Demirci

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın