Dolar
39.22
Euro
44.69
Altın
3,312.06
ETH/USDT
2,512.40
BTC/USDT
105,440.00
BIST 100
9,486.56
Dünya, arşiv

Gelip geçen yaz bulutu

Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi, Türkiye ile Irak arasında son dönemdeki açıklamaları ''gelip geçen yaz bulutuna'' benzetti.

24.04.2012 - Güncelleme : 24.04.2012
Gelip geçen yaz bulutu

Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi,  Türkiye ile Irak arasında son dönemdeki açıklamaları ''gelip geçen yaz bulutuna'' benzetti.

ANKARA 

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, parti genel merkezinde, Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi ile görüştü.
Saadet Partisi eski Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın, Irak ve İslam meseleleri konusunda çok ciddi desteği olduğunu hatırlatan Haşimi, ''Ben tabii ki AK Parti'ye yakınım, bundan gurur duyuyorum ama aynı anda bizi destekleyen, desteklemeyen diğer partilere de yakınız'' dedi.
Türkiye ile Irak arasında son dönemde yapılan karşılıklı açıklamaları ''gelip geçen yaz bulutuna'' benzeten Haşimi, ''Başbakan Erdoğan'ın Irak konusunda endişesini dile getirmesini de saygıyla karşılıyorum'' diye konuştu.
Suriye'de öncelikle akan kanın durması gerektiğini vurgulayan Haşimi, Türkiye'deki tüm partileri ve sivil toplum kuruluşlarını bir araya gelip Suriye konusunda müşterek bir tavır almaya davet etti.
Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Haşimi, Irak'taki sorunun çözülmesi için hem Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin milli konferans toplanması hem de Barzani''nin siyasi parti liderlerini bir masa etrafında toplamak gibi inisiyatiflerin bulunduğunu kaydetti.
Güvenoyundan önce ortak yolun bulunabileceğini dile getiren Haşimi, şunları ifade etti:
''Sorun, Maliki'nin Irak'ta izlediği politikadır. Eğer Maliki Erbil Anlaşması'nın uygulanmasını kabul ederse, özellikle tüm siyasi partilerin iktidarda ortaklığını kabul ederse Maliki'nin devam etmesinde sakınca yok. Umarım, Maliki bir kere daha düşünür ve bu olaylarda olumlu tavır alır. Ortaklık anlaşmasına bağlı kalır ve onu uygular. Dolayısıyla döneminin sonuna kadar devam edebilir, sorun yok. Ama kabul etmezse o zaman bir çare buluruz, tüm alternatifler masada.''

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın