
WASHINGTON
Almanya, Kanada, ABD, Fransa, İngiltere, İtalya, Japonya ve Rusya'dan oluşan G8 ülkelerinin dışişleri bakanlarının Washington'da iki gün süren toplantısının ardından sonuç bildirisi yayımlandı.
Bildiride, G8 bakanlarının, bir önceki toplantılarından bu yana Suriye'deki can kayıplarından ve insani krizden derin kaygı duymaya devam ettiği kaydedildi.
Bakanların, BM ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi Kofi Annan'ın, tek tük vakalar dışında Suriye'deki şiddet olaylarında kırılgan bir kesinti yaşandığına dair raporunu memnuniyetle karşıladığı belirtilen bildiride, "Bakanlar, Annan tarafından belirtilen adımları destekler ve BM Güvenlik Konseyi'ni, (BMGK) bir öncü gözlemci misyonunun derhal onaylanması dahil olmak üzere, bu adımları acilen hayata geçirmeye çağırır" ifadesi kullanıldı.
Bildiride, bakanların, Suriye yönetimine ve tüm taraflara, Annan'ın 6 maddelik planına tüm yönleriyle uymaları çağrısında da bulunduğu kaydedildi.