
Fransa'daki Türk dernekleri, yerel seçimlerde seçme ve seçilme hakkı istiyor.***
PARİS - Rahmi Gündüz
Fransa'daki Türk göçmen dernekleri,Sosyalist Parti'nin yerel seçimlerde, AB ülkeleri dışından gelen göçmenlere oy hakkı tanınmasına ilişkin Senato'ya sunduğu yasa teklifine tam destek verdi.
Sosyalist Parti'nin sunduğu yasa teklifinin 8 Aralık'ta Senato genel kurulunda görüşülmesinden önce AA'nın sorularını yanıtlayan Türk göçmen dernekleri, teklifin yasalaşmasına büyük önem verdiklerini ve gelişmeleri yakından izlediklerini bildirdi.
Türk göçmen derneği ''ASSTU'' yöneticisi Muharrem Koç, AA'ya yaptığı açıklamada, ''oy hakkının, göçmenlerin kendilerini yaşadıkları toplumun bir parçası olarak görmelerine olanak sağlayacağını'' söyledi.
''COJEP'' isimli Türk göçmen derneğinin uluslararası ilişkiler sorumlusu Veysel Filiz de ''Yabancılar veya göçmenler dediğimiz grup aslında yaşadıkları ülkeleri inşa etmekte emek sarf etmiş yurttaşlardır ve bu hak onlara bir borçtur'' dedi.