Dolar
32.37
Euro
35.00
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,551.10
BTC/USDT
70,159.00
BIST 100
9,095.05
Dünya

Filistinli şehit son yolculuğuna uğurlandı

Gazze'de düzenlenen "Büyük Dönüş Yürüyüşü" gösterileri sırasında iki hafta önce yaralanan ve dün şehit olan Filistinli gencin cenazesi Han Yunus'un Huzaa beldesinde toprağa verildi.

08.11.2018 - Güncelleme : 08.11.2018
Filistinli şehit son yolculuğuna uğurlandı Fotoğraf: AA/Ali Jadallah

GAZZE

Abluka altındaki Gazze Şeridi sınırında düzenlenen barışçıl gösterilerde İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu şehit olan Filistinli Ahmed Halid en-Neccar (21) son yolculuğuna uğurlandı.

İki hafta önce "Büyük Dönüş Yürüyüşü" gösterileri sırasında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede dün hayatını kaybeden Neccar için Han Yunus'un Huzaa beldesinde cenaze töreni düzenlendi.

Şehidin naaşı yüzlerce Filistinlinin katılımıyla kılınan cenaze namazının ardından kent mezarlığında toprağa verildi.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı'ndan dün yapılan yazılı açıklamada, iki hafta önce Han Yunus beldesinde düzenlenen barışçıl "Büyük Dönüş Yürüyüşü" gösterileri sırasında yaralanan ve Gazze'deki Avrupa Hastanesi'nde tedavi gören Ahmed Halid en-Neccar'ın şehit olduğu belirtilmişti.

Filistinliler, 30 Mart'tan bu yana abluka altındaki Gazze Şeridi'nin İsrail sınırında "Büyük Dönüş Yürüyüşü" adı altında barışçıl eylemler düzenliyor.

İsrail askerleri ise "sürgün edildikleri topraklarına geri dönmeyi ve 2006'dan beri Gazze'ye uygulanan hukuksuz ablukanın kaldırılmasını" talep eden sivil halkın üzerine gerçek mermilerle ateş açıyor.

İsrail askerlerinin 30 Mart'tan bu yana devam eden barışçıl gösterilere müdahalesinde 200'den fazla Filistinli şehit oldu.

Muhabir: Mehmet Nuri Uçar

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.