PARİS
Fransa'da faaliyet gösteren Suriyeli bir sivil toplum örgütünün ardından Fransa İslam Dernekleri Birliği de, dergi aleyhine ''nefret ve kin yaymak, kışkırtıcılık yapmak'' suçlarından dava açacağını duyurdu.
Fransa'da dini sembollere hakaretin yasalarla açık bir şekilde yasaklanmaması bu konudaki tartışmayı da beraberinde getirdi.
Fransa'daki Müslüman dernekleri, bu konuda parlamentonun yeni yasa yapmasını isterken, hükümet ifade özgürlüğünü kısıtlayacağı gerekçesiyle bu öneriye sıcak bakmıyor.
Fransız bakanlar, ifade özgürlüğünün sınırlanmamasından yana olduklarını, ancak bu özgürlüğün herkes tarafından sorumlu bir şekilde kullanılmasından yana görüş bildiriyor.
Charlie Hedbo aleyhine yine Hz Muhammed'in karikatürünü bastığı için açılan dava, 2007 yılında reddedilmişti.
Bu arada, Fransa'daki Müslümanlar tarafından yakından tanınan Mısır kökenli ünlü akademisyen Tarık Ramadan, ülkedeki Müslüman topluma, tahriklere karşı sükunetlerini koruması ve olaylara sağduyuyla yaklaşılması çağrısı yaptı.