'DAEŞ'in lider kadrosundan 10 kişiyi öldürdük'
Doğal Kararlılık Operasyonu Sözcüsü Albay Warren, aralarında Paris'teki terör saldırılarıyla bağlantılı olanların da bulunduğu DAEŞ'in lider kadrosundan 10 kişinin öldürüldüğünü açıkladı.

WASHINGTON
ABD öncülüğündeki koalisyonun DAEŞ'e karşı yürüttüğü Doğal Kararlılık Operasyonu Sözcüsü Albay Steve Warren, aralarında Fransa'nın başkenti Paris'teki terör saldırılarıyla bağlantılı olanların da bulunduğu DAEŞ'in lider kadrosundan 10 kişinin öldürüldüğünü açıkladı.
Warren, Bağdat'tan telekonferans yoluyla Pentagon'daki gazeteciler için bilgilendirme toplantısı düzenledi.
Uluslararası koalisyonunun terör örgütü DAEŞ'e karşı yürüttüğü operasyon hakkında bilgiler veren Albay Warren, koalisyon güçlerince son bir ay içerisinde örgütün üst kademesinde yer alan bazı kişilerin öldürüldüğünü kaydetti.
Steve Warren, "Son haftalarda hava saldırılarıyla hedef alınan DAEŞ'in lider kadrosundan 10 kişiyi öldürdük. Bunların içerisinde Paris saldırılarıyla bağlantısı olan ve Batı'da daha fazla saldırı planlayanlar da var" dedi.
Öldürülenlerin arasında yer alan Abdülkadir Hakim'in, örgütün dış ülkelerdeki saldırılarını kolaylaştırıcı rol üstlendiğini belirten Warren, 26 Aralık'ta Musul'da öldürülen Hakim'in, geçen ay 130'dan fazla insanın hayatını kaybettiği Paris'teki saldırıları gerçekleştiren teröristlerle bağlantısı bulunduğunu vurguladı.
Ayrıca, Paris saldırılarının planlayıcısı olduğu belirtilen Abdülhamid Aboud'la doğrudan bağlantısı olan Şeref el Mudan'ın da 24 Aralık'ta Suriye'de öldürüldüğü bilgisini veren Albay Warren, Mudan'ın aktif olarak Batı ülkelerinde daha fazla eylem hazırlığı içinde bulunduğunu ifade etti.
"ABD kara birliklerinin rolü"
ABD öncülüğündeki koalisyonun DAEŞ’e karşı yürüttüğü Doğal Kararlılık Operasyonu Sözcüsü Albay Steve Warren, Ramadi'nin terör örgütü DAEŞ'ten kurtarılması sırasında ABD kara birliklerinin hiçbir rolü olmadığını söyledi.
ABD'nin Ramadi'deki savaşta tek rolünün hava saldırıları düzenlemeleri ve Irak ordusuna eğitim vermeleri olduğunu belirten Warren, Ramadi'nin kurtarılışında ABD askerlerinin kara operayonu yapmadığını söyledi. Warren, "Savaşa katılmış Irak ordusuna eğitimde bulunan bütün kara birliklerimiz Takaddum'da bulunmaktaydı. Kimse oradan ayrılmadı" ifadesini kullandı.
"ABD'nin Riyad'a asker indirdiği iddiası hayal ürünü"
Warren ayrıca, ABD savaş uçaklarının Kerkük'te terör örgütü DAEŞ'in kontrolündeki Riyad ilçesine indirme operasyonu düzenlediği yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını savundu.
Warren, Irak Meclisi Güvenlik ve Savunma Komitesi Başkanı Hakim az-Zamili yaptığı açıklamada, ABD savaş uçaklarının Riyad'a indirme operasyonu düzenlediği ve bu operasyonun merkezi hükümetin bilgisi dışında gerçekleştiği yönündeki iddianın "hayal ürünü" olduğunu söyledi.
Muhabir: Erkan Avcı, Muhammed Bilal Kenasari