Dolar
32.48
Euro
34.73
Altın
2,337.94
ETH/USDT
3,130.50
BTC/USDT
63,761.00
BIST 100
9,915.62
Dünya

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, İtalya Başbakanı Conte ile görüştü

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, İtalya Başbakanı Conte ile bir araya geldi ve Libya Konferansı'na katılan heyet başkanlarına verilen akşam yemeğine katıldı.

12.11.2018 - Güncelleme : 13.11.2018
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, İtalya Başbakanı Conte ile görüştü

PALERMO

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İtalya Başbakanı Giuseppe Conte ile bir araya geldi.

Libya Konferansı kapsamında Palermo'da bulunan Oktay, Conte ile konferansın düzenlendiği Villa Igiea Otel'de görüştü. Basına kapalı gerçekleştirilen görüşmede, iki ülke ilişkileri ele alındı.

Libya konusunda kalıcı bir çözüm bulunması bağlamında da iki ülkenin benzer düşüncelere sahip olduklarının dile getirildiği görüşmede, Libya'nın toprak bütünlüğü, egemenliği ve siyasi birlikteliğinin önemi vurgulandı.

Stratejik ortak İtalya ile çok geniş bir yelpazede olan ortak projelerin tamamlanması, yenilerinin belirlenmesi ve hayata geçirilmesi konusunda görüş alışverişinde bulunulan görüşmede, iki ülke arasında mevcut hükümetler arası zirve mekanizmasının süratle çalıştırılması konusunda mutabık kalındı.

Oktay, heyet başkanlarına verilen akşam yemeğine katıldı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, daha sonra İtalya Başbakanı Conte tarafından Libya Konferansı'na katılan heyet başkanlarına verilen akşam yemeğine katıldı.

Oktay, Villa Igiea'ya gelişinde İtalya Başbakanı Conte tarafından karşılandı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay ile Conte, tokalaşarak basın mensuplarına poz verdi.

Daha sonra resepsiyon alanına geçen Oktay, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Çekya Başbakanı Andrej Babis ve Malta Başbakanı Joseph Muscat ile sohbet etti.

Oktay, ayrıca Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Donald Tusk, Libya heyetleri ve diğer katılımcılarla da görüştü.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, daha sonra Libya Konferansı kapsamında İtalya Başbakanı Conte tarafından verilen yemeğe geçti. Yemek basına kapalı gerçekleştirildi.

Muhabir: Mümin Altaş

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.