Dolar
32.26
Euro
34.76
Altın
2,368.45
ETH/USDT
2,887.90
BTC/USDT
60,361.00
BIST 100
10,218.58
Dünya

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay İsviçre'de

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Cenevre'de BM Genel Kurulu Başkanı Garces, Nepal Başbakanı Oli, Fas Başbakanı Sadeddin el-Osmani ve Gana Cumhurbaşkanı Akufa-Addo ile görüştü.

Mümin Altaş  | 10.06.2019 - Güncelleme : 10.06.2019
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay İsviçre'de

Cenevre

Uluslararası Çalışma Örgütünün (ILO) 30 ülkeden devlet ve hükümet başkanlarının katıldığı 108. Uluslararası Çalışma Konferansı'na katılmak üzere Cenevre'de bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, konferans marjında heyetler arası görüşmeler gerçekleştiriyor.

Oktay, BM Cenevre Ofisi'nde BM Genel Kurulu Başkanı Maria Fernanda Espinosa Garces ile bir araya geldi.

Görüşmede, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ile BM Cenevre Ofisi Nezdinde Daimi Temsilci Büyükelçi Sadık Aslan da yer aldı.

Görüşmede, Türkiye ve BM arasındaki iş birliğinin daha da geliştirilmesine ilişkin hususlar ele alındı.

Türkiye'nin sürdürülebilir kalkınma hedeflerine desteğinin vurgulandığı görüşmede, BM Teknoloji Bankasının önemi, BM reformu çalışmaları ve İstanbul'da açılacak BM Gençlik Merkezi çalışmaları hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Oktay, Nepal Başbakanı Sharma Oli ile görüştü

108. Uluslararası Çalışma Konferansı için Cenevre'de bulunan Oktay, konferans marjında heyetler arası görüşmeler gerçekleştiriyor. 

Oktay, BM Cenevre Ofisi'nde Nepal Başbakanı Sharma Oli ile bir araya geldi. Görüşmede Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ile BM Cenevre Ofisi Nezdinde Daimi Temsilci Büyükelçi Sadık Aslan da yer aldı.

Türkiye-Nepal ilişkilerinin güçlendirilmesi için atılacak adımların değerlendirildiği görüşmede, iki ülkenin karşılıklı büyükelçilikler açması ve bu yönde çalışmaların başlatılması konusunda prensip kararı alındı.

İki ülke arasındaki ticaret hacmini artıracak anlaşmaların bir an önce imzalanması yönünde mutabık kalınan görüşmede, savunma sanayi ile turizmde iş birliklerinin geliştirilmesi ele alındı.

Görüşmede, Türkiye'nin FETÖ ile mücadeledeki hassasiyeti muhataplara iletildi.

Oktay, Fas Başbakanı Sadeddin el-Osmani ile bir araya geldi 

Oktay, BM Cenevre Ofisi'nde Fas Başbakanı Sadeddin el-Osmani ile görüştü. 

Görüşmede, Türkiye ile Fas arasında 2,7 milyar dolar olan ticaret hacminin yakın planda 10 milyar dolara çıkarılması için atılması gereken adımlar değerlendirildi. Bu kapsamda Fas'ta kurulması planlanan Fas-Türkiye Ortak Sanayi Bölgesi konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. 

Fas'taki Türk müteahhitlik firmalarının halihazırda 4 milyar dolara ulaşan iş hacimlerinin daha da yükseltilmesinin ele alındığı görüşmede, savunma sanayii alanında iş birliğinin geliştirilmesi değerlendirildi.

Görüşmede, Türkiye'nin FETÖ ile mücadele konusundaki hassasiyeti muhataplara iletildi.

Gana Cumhurbaşkanı Akufo-Addo ile görüşme

Oktay, BM Cenevre Ofisi'nde Gana Cumhurbaşkanı Nana Addo Dankwa Akufo-Addo ile bir araya geldi.

Görüşmede, 2018'de yaklaşık 355 milyon dolara çıkan ikili ticaret hacminin, 2 yıl içinde 1 milyar dolara yükseltilmesi, bunun için de en son 2014 yılında yapılan Karma Ekonomik Konsey Toplantısı'nın bu yıl yapılması konusunda mutabık kalındı.

Yatırımların karşılıklı teşviki ve korunması anlaşmalarının onay süreçlerinin tamamlamasının ele alındığı görüşmede, Gana'nın Türkiye'nin sağlık alanındaki tecrübesinden faydalanması için yapılacak ortak çalışma konusunda görüş birliğine varıldı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.