
İnsan Hakları İzleme Örgütü, Somali'deki Eşşebab militanlarının okullardaki öğrencileri bile kendileri için savaşmaya zorladığını bildirdi.***
ANKARA
Merkezi New York'ta bulunan örgütün raporunda, son iki yılda daha önce görülmemiş sayıda çocuğun kaçırıldığı, aralarında 10 yaşındaki çocukların bile bulunduğu belirtildi.
Raporda, yetişkin militanların korunması için erkek çocuklarının bile bile cephe hattında ölüme gönderildiği, kız çocuklarının ise "eş" olmaya zorlandığı kaydedildi.
15 yaşındaki bir öğrenci, sınıfındaki yaklaşık 100 öğrenciden sadece 2'sinin Eşşebab'ın elinden kaçmayı başardığını anlattı.
Örgüt, çocukların üç ay eğitim kamplarına alındığını, çocuklara silah ve bomba eğitimleri verildiğini de bildirdi.
Etiyopya tankları ilerliyor
Etiyopya tanklarının, Somali'nin güneyinde Eşşebab militanlarının kontrolündeki bölgelere doğru ilerlediği bildirildi.