
Almanya İçişleri Bakanı Hans-Peter Friedrich, öldürülen Türkler ile ilgili cinayetlerin araştırılmasında hata yapılmış olunabileceğini söyledi.***
BERLİN
Cinayetlerle ilgili araştırmalarda hala birçok sorunun bulunduğunu ifade eden Friedrich, gelecekte güvenlik makamlarının koordine edilmesi ve aşırı sağcılara karşı bir savunma merkezinin oluşturulması ve geniş çaplı bir stratejiyle aşırı sağcı bataklığın kurutulması gerektiğini söyledi.
"Yaklaşık 1 düzine şüpheli var" diyen Friedrich, aşırı sağcılar tarafından öldürülen bir kadın polisin de tesadüfen öldürülmediği yönünde bazı ipuçlarının olduğunu, ancak bunların da henüz kesinleşmediğini belirtti.
Federal Meclis İçişleri Komisyonu Başkanı Wolfgang Bosbach da polisin öldürülmesiyle ilgili olarak farklı şeylerin ortaya çıktığını ifade ederek, bu polisin ya da yakınlarının bir şekilde aşırı sağcılarla ilişkisi bulunabileceğini ve bunun bir intikam eylemi olabileceğini söyledi.