İngiltere'nin başkenti Londra'da yaşanan yağmalama ve kundaklama olaylarında iş yerlerini ve mahallelerini koruyan Türkler sigortacıları da korumuş oldu.***
LONDRA - Aslı Aral/Yunus Kaymaz
Müşterilerinin çoğu Türk olan "SMI Placings Limited" isimli sigorta şirketinin satış müdürü Selçuk Koç AA'ya yaptığı açıklamada, "Bu olaylar Türklerin yoğunlukta olduğu bölgelerde çıktı. Aslında en fazla zararı görmesi gereken Türkler, ama en az zararı Türkler gördü" dedi.
1200 müşterisinin %80'inin Türk olduğunu söyleyen Koç, müşterileri arasında çok büyük zarar gören olmadığını belirtti. "Bu olaylarda en az zararı görenler Türkler oldu" diyen Koç, Türk vatandaşlarının iş yerlerini koruduklarını söyledi. Koç, şöyle konuştu:
"Gerekirse ellerinde sopalarla, akrabalarını çağırdılar, olayların tam şiddetli olduğu zamanlarda dükkanlarına, sokaklarına, mahallelerine kimseyi sokmadılar. Ondan dolayı biz müşterilerimiz Türk olduğu için mutluyuz. Yağmacılar genelde kurumsal olarak çalışan şirketlere girdi. Zincirlere girdiler, çünkü kimse canını riske atmadı. Ama Türklere baktığınızda önce malları gelir, sonra canları gelir. Gerekirse canlarını malları uğruna verirler."
Sigorta fiyatları artacak
Olaylarda zararların tamamen karşılanmasının 6 ayı bulabileceğini kaydeden Koç, olayların yoğun olarak yaşandığı bölgelerde sigorta firmalarının risk faktörünü artıracağına, bunun da sigorta fiyatlarına yansıyacağına dikkati çekti.