Dolar
32.38
Euro
35.09
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,563.50
BTC/USDT
70,818.00
BIST 100
9,079.97
Dünya, arşiv

Camide bulunan AA muhabirinden haber alınamıyor

Mısır'da katliamdan kaçarak El Feth Camisi'ne sığınan göstericilere askeri operasyon başlatıldı. Haber için camide bulunan AA muhabiri Hiba Zekeriya'dan haber alınamıyor.

17.08.2013 - Güncelleme : 17.08.2013
Camide bulunan AA muhabirinden haber alınamıyor

KAHİRE

Dünden beri yaklaşık 400 kişinin mahsur kaldığı El Feth Camisi'ne yerel saat ile 14.00'da (TSİ 15.00) gaz bombaları atılarak müdahale edildi.

Camiye giren Mısır askerleri içerden çıkarttıkları çok sayıdaki göstericiyi tutukladı. Ordunun operasyonu sırasında El Feth Camisi içerisinde bulunanlardan çığlıklar yükselirken, dışarı çıkarılan bazı protestocular "Baltacı" adı verilen suç gruplarının saldırısına uğradı. 

Mısır devlet televizyonu caminin minaresinden güvenlik kuvvetlerine ateş açıldığını iddia ederken, operasyon sırasına bazı güvenlik kuvvetlerinin camiye ve havaya ateş açtıkları gözlendi.

AA Muhabiri Zekeriya ile TRT Muhabiri Turan'dan bilgi alınamıyor

Camide bulunan AA Muhabiri Hiba Zekeriya ile TRT Muhabiri Metin Turan ile iletişim kesilirken, Mısır medyası cami içerisinde bulunan bir Türk vatandaşının güvenlik kuvvetleri tarafından tutuklandığını bildirdi. 

El Feth Camisi'ne yapılan müdahale sırasında yaralananlar olduğu öğrenilirken, Mısır İçişleri Bakanlığı yetkilileri, camiye operasyonun, camide bulunan göstericilerin arasında Özbekiye karakoluna saldıran kişiler ile Ramses Meydanı'nda bir binanın yakılmasından sorumlu kundakçıların bulunduğu gerekçesiyle yapıldığını iddia etti.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın