Dolar
39.78
Euro
47.09
Altın
3,357.25
ETH/USDT
2,567.20
BTC/USDT
108,935.00
BIST 100
10,189.02
Dünya, arşiv

"Çakal Carlos"un ömür boyu hapis cezası onandı

Fransız mahkemesi, "Çakal Carlos" lakaplı İlich Ramirez Sanchez'in, daha önce aldığı en az 18 yıl hapis cezası çekmesini öngören ömür boyu mahkumiyetini onadı.

26.06.2013 - Güncelleme : 26.06.2013
"Çakal Carlos"un ömür boyu hapis cezası onandı

PARİS 

Fransız mahkemesi, "Çakal Carlos" lakaplı İlich Ramirez Sanchez'in, daha önce aldığı en az 18 yıl hapis cezası çekmesini öngören ömür boyu mahkumiyetini onadı.

Fransa'da 1982-1983 yılarında 11 kişinin ölümüne, 140'dan fazla kişinin yaralanmasına neden olan 4 saldırıyı azmettirmekle suçlanan Venezuela doğumlu "Çakal Carlos" için Paris'teki duruşmalarda Fransız savcı yine ömürboyu hapis cezası istemişti. Carlos, temyiz duruşmasında yine hakkındaki suçlamaları reddetti.  

Carlos, vatandaşı olduğu Venezuela devletinin kendisine yeteri kadar destek vermemesini protesto etmek amacıyla mayıs ayında başlayan duruşmalara avukatsız çıkmıştı. Carlos, geçen ay Venezuela'dan kendisini Fransa'dan iadesini istemesi talebinde bulunmuştu. 

Sudan'da 1994'te yakalanan "Çakal Carlos", 1975'te Paris'te 3 kişinin öldürülmesiyle ilgili yargılandığı başka bir davada da yine ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın