
Bakan Yıldırım Bulgaristan'la imzalanan anlaşmayı ve ulaştırma alanındaki ilişkileri Anadolu Ajansı muhabirine değerlendirdi.***
SOFYA
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım katıldığı Bulgaristan – Türkiye Karma Ulaştırma Komisyonunun (KUK) Sofya’da yapılan 24. dönem toplantısındaki resmi temas ve incelemelerini tamamladı.
Binali Yıldırım KUK toplantısının kapanışının ardından Bulgaristan Başbakanı Boko Borisov ile bir araya geldi, basına kapalı olarak gerçekleştirilen görüşmede iki ülke arasındaki ilişkilerin son durumu ile ulaştırma alanındaki ilişkiler değerlendirildi.
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım Bulgaristan’dan ayrılmadan önce iki ülke arasında imzalanan anlaşmayı ve ulaştırma alanındaki ilişkileri Anadolu Ajansı muhabirine değerlendirdi.
İmzalanan “Karayolunda Yolcu ve Yük Taşımacılığı Anlaşması”nın her iki ülke için de son derece olumlu sonuçlar yaratacağını belirten Binali Yıldırım şunları söyledi:
“Anlaşmayla birlikte son 3 yılda gündemde olan aramızdaki ufak tefek bazı anlaşmazlıklar tamamen giderildi. İki ülke ilk defa kapsamlı ve en iyi şekilde birbirini anladığı bir noktaya gelmiş oldu. Artık pürüzler giderildi. Anlaşma ile Türkiye, Avrupa’ya ana güzergah olan Bulgaristan üzerinden toplam 250 bin civarında bir geçiş izni kota elde etmiş oldu. Buna mukabil Türkiye üzerinden taşımacılık yapacak Bulgaristan firmalarına da 17 bin 500 civarında belge tanzim edilecek. Anlaşma iki ülkenin de menfaatini gözeten dengeli bir mutabakat sağlandı. Gerek ikili, gerek transit gerekse üçüncü ülkelere taşımalarda bundan sonra ciddi bir sorun yaşanmayacak.”