LONDRA
Gordon Brown, basının siyasetçilerle ilişkisinin masaya yatırıldığı Leveson soruşturmasında ifade verdi.
Eski Başbakana soruşturmada, medya patronu Rupert Murdoch'ın İngiltere'de sahibi olduğu "Sun" gazetesinin 2006 yılında yayımladığı oğlu James Fraser'ın "kistik fibroz" hastası olduğuna ilişkin haber de soruldu.
Gordon Brown, ne eşinin ne de kendisinin Sun gazetesine haberi yayımlamasına izin verdiğini söyledi. Sun gazetesinin eski editörü Rebekah Brooks, Leveson soruşturmasında haber için Brown ailesinden izin istediklerini iddia etmişti.
Cameron, perşembe günü ifade verecek
Telekulak skandalının ardından başlatılan Leveson soruşturması çerçevesinde Perşembe günü de İngiltere Başbakanı David Cameron soruları yanıtlayacak.
Cameron'ın ismi soruşturmada, Rupert Murdoch'ın İngiltere'de sahibi olduğu "News International" şirketinin eski yöneticisi Rebekah Brooks ile yakın arkadaşlığıyla ve kapatılan "News of the World" gazetesinin eski editörü Andy Coulson'ı basın danışmanı olarak işe almasıyla sık sık gündeme geliyor.