Dünya

Brezilya'da Rousseff'e yargı yolu açıldı

Brezilya'da Senato tarafından oluşturulan komite, Devlet Başkanı Dilma Rousseff'in mahkemede yargılanmasının önünü açan gensoru önergesini kabul etti.

06.05.2016 - Güncelleme : 07.05.2016
Brezilya'da Rousseff'e yargı yolu açıldı

Ankara

SAO PAULO

Devlet Başkanı hakkında yolsuzluk davası açılıp açılmamasını oylayan 21 üyeli komitede, 15 üye önergenin Senato'ya gönderilmesi için Rousseff aleyhine evet oyu kullanırken, beş üye sürece son verilmesi yönünde oy kullandı. Komite başkanı ise oy kullanmadı.

Rousseff ile ilgili yasal süreci takip etmesi için parlamento tarafından görevlendirilen Senatör Antonio Anastasia, oylama ile ilgili yaptığı açıklamada, Rousseff'in mali hukuku ihlal ettiğine inanmak için sebepler olduğunu söyledi.

Muhalefetteki Brezilya Sosyal Demokrasi Partisi (PSDB) üyesi Anastasia, "Bu noktada, durumun kabul edilip edilmemesi gerektiğine bakıyoruz ve ben kabul edilmesi gerektiğini düşünüyorum." dedi.

Önergenin kabulü için gelecek hafta çarşamba günü Senato'da yapılacak oylamada, 81 üyeden 41'inin devlet başkanı hakkında soruşturma açılması yönünde oy kullanması gerekiyor.

Kendisini "kurban" olarak niteleyen Rousseff, yasal mücadelesine devam edeceğini ifade etmişti.

Geçen ay kongrenin alt kanadında yapılan ve devlet başkanının yargılanmasının önünü açan gensoru, 137'e karşı 367 oyla kabul edilmişti. 7 milletvekilinin çekimser kaldığı oylamaya 2 milletvekili katılmamıştı.

Muhabir: Zehra Ulucak


Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın