Dolar
38.59
Euro
43.72
Altın
3,359.75
ETH/USDT
1,805.80
BTC/USDT
94,421.00
BIST 100
9,112.19
Dünya

Bremen'de Müslümanlara dini bayramlarda tatil hakkı

Almanya'nın Bremen eyaletinde Müslümanlara dini bayramlarda tatil hakkı verilecek.

08.05.2013 - Güncelleme : 08.05.2013
Bremen'de Müslümanlara dini bayramlarda tatil hakkı

BREMEN

Bremen Eyalet Hükümeti, "Pazar ve Bayram Günleri Yasası'nda" değişiklik yapma kararı aldı. Değişikliğe göre, Kurban Bayramı, Ramazan Bayramı ve Aşure Günü, Hristiyan ve Yahudilerin dini bayramlarıyla eşit görülecek, işçi ve öğrencilere bu günlerde törenlere katılma hürriyeti tanınacak.

Böylece, İslami cemaat temsilcileriyle 15 Ocak 2013 tarihinde sözleşme imzalayan Bremen Eyalet Hükümeti, sözleşmedeki maddelerin yerine getirilmesi için ilk adımını atmış oldu.

Yasa tasarısına göre, kurban ve ramazan gibi bir günden fazla süren bayramlarda Bremen'de yasayan Müslümanlar, bayram namazı kılınan ilk gün iş yerinden izin alabilecek.

Müslüman toplumunu temsil eden cemaatler ile Bremen Eyalet Hükümeti arasında imzalanan anlaşma doğrultusunda hazırlanan bu tasarı, en kısa zamanda Bremen Eyalet Parlamentosu'na sunulacak.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın