Fikriye Susam Uyar
30 Kasım 2015•Güncelleme: 30 Kasım 2015
İSTANBUL
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Bosna Hersek'le imzalanan iş birliği protokolü çerçevesinde 6 kantonda ikinci yabancı dil olarak okutulan Türkçenin bütün kanton ve mümkün olduğu kadar çok okulda ikinci yabancı dil olarak seçilmesinin önün açıldığını söyledi.
Bakan Avcı, Yunus Emre Enstitüsü'nün yürüttüğü "Tercihim Türkçe" projesi kapsamında İstanbul'a gelen Bosna Hersek Federasyonu Eğitim Bakanı Elvira Dilberovic, kanton bakanları ve okul müdürleriyle bir araya geldi.
İmzaladıkları protokolle Türkiye ile Bosna Hersek arasında eğitim iş birliği konusunda daha ileri bir adım attıklarını belirten Avcı, protokol kapsamında Bosna Hersek Eğitim Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı ve Yunus Emre Enstitüsünün birlikte gerçekleştireceği faaliyetlerin çerçevesinin çizildiğini aktararak, şöyle konuştu:
"Bunların başında Türkçenin Bosna Herkes'te ikinci yabancı dil olarak okutulmasına ilişkin çalışmaların artırılması. Bugün itibarıyla Bosna Hersek'te 6 kantonda ikinci yabancı dil olarak okutulan Türkçenin bütün kanton ve mümkün olduğu kadar çok okulda ikinci yabancı dil olarak seçilmesinin önü açılmış oluyor. Onun dışında Türkçe öğrenmek isteyen Bosna Hersekli kardeşlerimizin önünde yeni imkanlar açılmış oluyor. Yunus Emre Enstitüsünün bugüne kadar bu konuda bütün dünyada olduğu gibi özellikle Bosna Hersek'te çok verimli çalışmaları oldu."
Muhabir: Fikriye Susam Uyar