
Norveç Başbakanı Stoltenberg, Çırağan Sarayı'nın Enderun Mutfağı'nda yemek yaptı.***
İSTANBUL
Norveç Başbakanı Jens Stoltenberg, Çırağan Sarayı'nın Enderun Mutfağı'nda, sarayın Norveçli şefi ve Norveç Mutfak Akademisi Yönetici Şefi Jostein Medhus ile birlikte deniz ürünlerini kullanarak, Norveç'in geleneksel yemeklerinden biri olan ''Sashimi'' yaptı.
Önlüğünü giyip eldivenlerini takan Stoltenberg, ''Sashimi'' yapımında kullanılan somonu ince ince dilimledi. Stoltenberg, daha sonra yemeği şef Medhus tarafından hazırlanan suşili tabaklara yerleştirdi.
Yemek yapımı sırasında gazetecilerin sorularını da cevaplandıran Stoltenberg, ''Evde yemekleri daha çok kim yapıyor?'' şeklindeki soruyu şöyle cevaplandırdı:
''Evde yemekleri eşim de ben de yapıyoruz. Ancak 'Sashimi' yapımında daha tecrübeli ve ustayım. Genelde sadece dilimleyip tabağa yerleştiriyorum ve buna da 'Sashimi' diyorum. Norveç'te insanlar genelde bu tür çiğ balıkları yer. Çok lezzetli, yapımı da çok kolay.''
''Eşiniz yemek yapmanızdan mutlu mu?'' sorusuna Stoltenberg, ''Bence eşim bundan mutlu. Bu yemek oldukça kolay. En azından benim için öyle'' diye cevap verdi.
Stoltenberg, ''Ülkeyi yönetmek mi, yemek yapmak mı daha zor?'' sorusuna, ''Tabii ki de bir ülkeyi yönetmek çok daha zor. Çünkü insanları memnun etmek kolay değil'' şeklinde cevap verdi.