Dolar
40.42
Euro
47.28
Altın
3,385.00
ETH/USDT
3,690.10
BTC/USDT
117,517.00
BIST 100
10,616.18
Dünya

'Arnavut halkı Türkiye'nin yanında'

Bir sosyal paylaşım sitesinde oluşturulan ve Arnavut halkının özellikle 15 Temmuz'dan sonra büyük ilgi gösterdiği Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek sayfaları, en çok takipçisi olan Arnavutça sayfalar arasında yer alıyor.

02.04.2017 - Güncelleme : 02.04.2017
'Arnavut halkı Türkiye'nin yanında'

ÜSKÜP - BESAR ADEMİ

Sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta oluşturulan ve Arnavut halkının özellikle 15 Temmuz'ndan sonra büyük ilgi gösterdiği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek sayfaları, en çok takipçisi olan Arnavutça sayfalar arasında bulunuyor.

"Erdoğan'a Kosova'dan Destek" ve "Bakalım Recep Tayyip Erdoğan'ı kaç Arnavut seviyor" isimli sayfalar, özellikle Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından gösterilen yoğun ilgiyle 100 binden fazla takipçiye ulaştı.

Türkiye'deki gelişmeler hakkında Kosova, Arnavutluk ve Makedonya'da yaşayan Arnavut toplumunu bilgilendirmeyi hedefleyen sayfa yöneticileri, basında çıkan Türkiye karşıtı haberlere rağmen Arnavut halkının Türkiye'nin yanında olduğunu vurguladı.

Bahsi geçen sayfalar üzerinden Türkiye'deki gelişmeler hakkında Arnavut kamuoyunu bilgilendirmeyi hedefleyen sayfa yöneticileri, takipçilerin yüzde 70'ini Arnavutluk, Kosova ve Makedonya'da, yüzde 30'unu ise Türkiye'de yaşayan Arnavutların oluşturduğunu aktardı.

Sayfa yöneticilerinden Makedonya Arnavut'u Juamin Velija, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son dönemde 16 Nisan'da Türkiye'de yapılacak halk oylaması hakkında kamuoyunu bilgilendirmekle meşgul olduklarını anlattı.

Kalkandelenli Velija, doğru bilgileri kamuoyuna ulaştırmak için başta AA ve TRT olmak üzere resmi kaynaklardan ve üst düzey Türk yetkililerinin sosyal paylaşım sitelerindeki hesaplarından yararlandıklarını ifade etti.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.