Dolar
32.33
Euro
34.88
Altın
2,211.49
ETH/USDT
3,575.00
BTC/USDT
70,557.00
BIST 100
9,042.24
Dünya, arşiv, arşiv

Arakanlı Müslümanların yardım çığlığı

Myanmar'dan dini ve etnik nedenlerle dışlanan Arakan Müslümanları, Myanmar-Bangladeş arasında yaşam savaşı veriyor.

24.07.2012 - Güncelleme : 24.07.2012
Arakanlı Müslümanların yardım çığlığı

COX'S BAZAR - Mustafa Keleş

Myanmar hükümeti tarafından aslen Bangladeşli oldukları iddiasıyla vatandaşlıkları kabul edilmeyen ve Bangladeş'e gönderilmeye çalışılan Rohingyalı Müslümanlar, Bangladeş tarafından da kalabalık nüfus, ekonomik sorunlar gibi nedenlerle kabul edilmiyor.
Arakan bölgesinde yaşayan Müslümanların sayısı hakkında farklı iddialar var. Bu sayı 1 milyon ile 5 milyon arasında değişiyor.
Rohingya Müslümanlarından AA'ya açıklama yapan Dalo adlı kadın, "Bizi orada öldürüyorlar. Kaçmak zorunda kaldık. Çalışacak bir işimiz yok, gelirimiz yok. İki gündür yemek yemeden oruç tutuyorum" dedi.
Yağmursuz mevsimde civardaki köylere giderek çalıştıklarını ve oradan verilen yiyeceklerle karınlarını doyurduklarını söyleyen Dalo, yağmurlu mevsimde ise kamptan çıkamadıklarını belirtti.
Arakan'a dönme imkanlarının olmadığını ifade eden görme engelli Zuhura Hatun, "Dönersek hayatta bile kalamayız. Dönüp öleceğimize burada aç yaşıyoruz" diye konuştu.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın