
İsrail'in müdahale ettiği Gazze'ye yardım taşıyan filodaki aktivistlerin Aşdod limanına vardığı bildirildi.***
GAZZE
İsrail Ordu Sözcüsü Avital Leibovich, açıklamasında, ''Tüm aktivistler, güven içinde ve sağlıklı bir halde Aşdod limanına vardı'' dedi.
İsrail'in Gazze'ye yardım götüren filoya müdahalesi sonrası, aktivistlerin yanı sıra gazetecileri de gözaltına aldığı bildirildi.
Gazetecileri Koruma Komitesinden yapılan açıklamada, filoda, Mısır gazetesi El Mısri El Yevm'in muhabiri Lina Atallah, ABD merkezli Democracy Now! programı muhabiri Cihan Hafız ve İran Press TV muhabiri Hasan Gani'nin de yer aldığı belirtildi.
Filonun 27 yolcusunun İsrail polis ve göçmenlik yetkililerine teslim edileceğine değinilen açıklamada, ''İsrail, gemilerdeki gazetecilerin isimlerini açıklamalı ve onların serbestçe çalışmalarına izin vermeli. İsrail, ayrıca, geçmiş baskınlar sırasında yaptığı gibi, tüm gazetecilik materyallerine el koymaktan da kaçınmalı'' denildi.
İsrail yardım gemilerine müdahale etti
İsrail ordu sözcüsü açıklamasında, ''İsrail donanması askerleri gemilere çıktı'' dedi.
Ordu Sözcüsü Avital Leibovich ise, twitter hesabında ''Tekneler, geri dönmeleri ya da Mısır limanına gitmeleri ve yasadışı hareketlerini sonlandırmaları konusunda uyarıldı'' dedi.