Dünya

ABD'nin Kudüs kararı Fransa'da protesto edildi

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararı Fransa'nın çeşitli kentlerinde protesto edildi.

09.12.2017 - Güncelleme : 10.12.2017
ABD'nin Kudüs kararı Fransa'da protesto edildi

PARİS

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararı Fransa'nın çeşitli kentlerinde protesto edildi.

Başkent Paris'teki Republique Meydanı'nda toplanan yüzlerce kişi, ellerinde Filistin, Türk ve Tunus bayraklarıyla İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun politikalarını ve ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararını protesto etti. Göstericiler, "Filistin özgür kalacak", "İsrail katildir", "Özgür Filistin" "Çok yaşa Filistin", "Hepimiz Filistinliyiz" sloganları attı.

Eylemcilerin ellerindeki "Trump ve Netanyahu eşittir Nazilerin geri dönüşü", "Katil İsrail", "Özgür Filistin", "Trump ve Netanyahu savaş çıkaranlardır", "Kudüs, Filistin'in başkentidir" yazılı döviz ve pankartlar dikkati çekti.

Gösteriye katılanlar, Netanyahu'nun Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile Elysee Sarayı'nda yapacağı görüşmeye de tepki gösterdi.

Yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleşen protestoda, polis zaman zaman bazı göstericilere kendilerine ayrılan bölümde durmaları konusunda müdahale etti.

İsrail yanlısı küçük bir grup ise ülkenin bayrağını açarak Filistin yanlısı grubu provoke etmeye çalıştı.

Sloganlar atan İsrail yanlısı gruba Filistin destekçileri tepki gösterdi.

Paris'in yanı sıra Lyon, Marsilya ve Lille kentlerinde de gösteriler düzenlendi.

Muhabir: Yusuf Özcan

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın