Dolar
32.37
Euro
35.00
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,538.50
BTC/USDT
69,937.00
BIST 100
9,095.20
Dünya

AB'den İdlib'de 'silahsız bölge' açıklaması

AB Komisyonu Sözcüsü Maja Kojiancic, "Anlaşmanın, sivil hayatların korunmasını ve insani yardımların aralıksız sürmesini garanti altına almasını bekliyoruz." dedi.

18.09.2018 - Güncelleme : 18.09.2018
AB'den İdlib'de 'silahsız bölge' açıklaması

BRÜKSEL

Avrupa Birliği (AB), Türkiye ve Rusya'nın İdlib'de silahtan arındırılmış bölge oluşturulması kararının "sivil hayatların korunmasını garanti altına almasını" istedi.

AB Komisyonu Sözcüsü Maja Kojiancic, AA muhabirinin sorusuna verdiği yanıtta, "Anlaşmanın, sivil hayatların korunmasını ve insani yardımların aralıksız sürmesini garanti altına almasını bekliyoruz." dedi.

Kojiancic, AB'nin daha önce de İdlib'e olası bir askeri saldırının milyonlarca sivilin hayatını riske atarak yeni bir insani faciaya yol açacağı uyarısında bulunduğunu anımsattı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dün Soçi'de yaptıkları görüşmede İdlib'de silahtan arındırılmış bir bölge oluşturulması kararı almıştı.

Muhabir: Yusuf Hatip

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın