Dolar
32.33
Euro
34.85
Altın
2,196.15
ETH/USDT
3,582.60
BTC/USDT
70,714.00
BIST 100
8,995.93
Dünya

ABD'den Suriye'nin kuzeydoğusunda 'güvence' devriyesi

Pentagon Sözcüsü Albay Manning, "Cuma günü ABD kuvvetleri, SDG ortaklarımızla Suriye'nin kuzeydoğu sınırları boyunca güvence devriyelerine başladı." dedi.

06.11.2018 - Güncelleme : 06.11.2018
ABD'den Suriye'nin kuzeydoğusunda 'güvence' devriyesi

WASHINGTON 

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye'nin kuzeydoğusunda terör örgütü YPG/PKK mevzilerine top atışı yapmasının ardından ABD örgütle bölgede devriye başlattı.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Albay Rob Manning, Pentagon'da düzenlediği günlük basın toplantısında konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Albay Manning, "Cuma günü ABD kuvvetleri, SDG ortaklarımızla Suriye'nin kuzeydoğu sınırları boyunca güvence devriyelerine başladı." ifadesini kullandı.

Suriye'de tüm tarafların DEAŞ'ın yenilmesine odaklanması gerektiğini savunan Manning, "Bu spesifik devriyeler için düzenlemiş bir takvim veya düzenlilik söz konusu değil; bu devriyeler bize, SDG ortaklarımıza ve Türkiye'ye bölgenin güvenliğini sağlama imkanı tanıyacaktır." şeklinde konuştu.

Sözcü, Türk ve Amerikan askerlerinin Münbiç bölgesinde ortak devriyelere başladığını ve bu devriyelerin DEAŞ'ı kalıcı bir şekilde yenme hedefine odaklanmalarını sağlayacağını söyledi.

"ABD Münbiç'te YPG ile devriye yapmıyor"

Diğer taraftan basında yer alan ve ABD'nin Türkiye ile yaptığı devriyelere paralel olarak YPG/PKK ile Münbiç civarında devriye faaliyeti yürüttüğüne ilişkin haberleri değerlendiren Pentagon sözcülerinden Binbaşı Sean Robertson, "Münbiç yakınlarında Türkiye ile yaptığımız devriye dışında başka bir devriye gerçekleştirmedik." ifadelerini kullandı.

Muhabir: Kasım İleri


Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın