Dolar
40.24
Euro
46.83
Altın
3,340.41
ETH/USDT
3,161.50
BTC/USDT
118,198.00
BIST 100
10,282.68
Dünya

ABD'de FBI operasyonu

Amerikan kongre binası yakınlarında terör şüphesiyle 1 kişi gözaltına alındı.

17.02.2012 - Güncelleme : 17.02.2012
ABD'de FBI operasyonu

fbi operasyon_010212_600

Amerikan kongre binası yakınlarında terör şüphesiyle 1 kişi gözaltına alındı.***

WASHINGTON

Amerikan kongre binası yakınlarında bir kişinin terör eylemi şüphesiyle gözaltına alındığı bildirildi.
ABD kongre binası polisi yaptığı açıklamada, Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI) yürüttüğü gizli soruşturma sonucu, saldırıda kullanmayı planladığı patlayıcılarla birlikte kişinin gözaltına alındığını belirtti.
Adalet Bakanlığı sözcüsü Dean Boyd da zanlının FBI ajanları tarafından bir süredir yakından takip edildiğini söyledi. Boyd, zanlının bir saldırı girişiminde kullanmayı planladığı düşünülen patlayıcıların da imha edildiğini açıkladı.
Fox News'ın haberine göre ise Fas uyruklu bu kişi, sahte kimlikli bir FBI ajanına Kongre binası Capitol'e saldırı düzenlemek istediğini söyledi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın