Dünya, arşiv

AA ekibi Yermuk Kampı'nı görüntüledi

Anadolu Ajansı, Esed rejiminin ablukası altında açlıkla mücadele eden Filistinlilerin kaldığı Yermuk Mülteci Kampı'na girdi.

18.01.2014 - Güncelleme : 18.01.2014
AA ekibi Yermuk Kampı'nı görüntüledi

ŞAM

Suriye'nin başkenti Şam'daki Yermuk Mülteci Kampı'nda açlıkla mücadele eden Filistinliler için aralıksız yapılan yardım çağrılarının ardından, gıda malzemesi taşıyan BM Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu'na (UNRWA) bağlı ilk ekip kampa girdi.

Anadolu Ajansı (AA) ekibi, uzun bir aradan sonra kampa girişine izin verilen UNRWA kafilesinin faaliyetlerini görüntüledi. Çok sayıda Suriyeli ve Filistinlinin kampın girişindeki El-Bıttıha Meydanı'nda karşıladığı grup, keskin nişancı tehlikesine rağmen görevini başarıyla yerine getirdi.

Nüfusun 600 binden 20 bine kadar düştüğü belirtilen kamptaki yardım dağıtma işlemi, sokakların dar ve yıkılan evlerin molozlarıyla tıkanması nedeniyle küçük kamyonetlerle yapıldı. Filistinlilerin mülteci olarak yaşadıkları en büyük yerlerden biri olan kamptaki bina ve çarşıların kullanılamaz hale geldiği gözlendi.

Filistin Kurtuluş Örgütü'nün (FKÖ) Şam temsilcisi Enver Abdulhadi, yaptığı açıklamada, "Yardımlar, Suriye yönetimiyle varılan anlaşma sonucu kampa girmiştir. Filistinli gruplardan oluşan ulusal diyalog heyetinden bir grup dün kampa girerek, Filistinli silahlı gruplarla bir araya geldi ve onlar da yardımların kampa girişini sağlayacakları ve kimseye ateş açılmayacağı konusunda söz verdi" dedi.

Abdulhadi, umutlu olduklarını ifade ederek, "İnşallah her gün düzenli olarak kampa yardım girmesi için çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Esed güçlerinin 189 gün önce abluka altına aldığı Yermuk Mülteci Kampı 'nda şimdiye kadar aralarında çocuk ve yaşlıların da olduğu 50 kişinin açlıktan hayatını kaybettiği belirtiliyor.

Muhabir: Gülşen Topçu, Ömer Erdem

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın