Dolar
32.53
Euro
34.86
Altın
2,326.99
ETH/USDT
3,199.80
BTC/USDT
62,546.00
BIST 100
9,915.62
Dünya, Kurumsal Haberler, arşiv

AA Beyrut Bürosu açıldı

Merkezi Kahire'de bulunan Anadolu Ajansı Ortadoğu Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Beyrut Bürosu törenle hizmete açıldı.

22.01.2013 - Güncelleme : 22.01.2013
AA Beyrut Bürosu açıldı

BEYRUT

Beyrut şehir merkezinde, birçok uluslararası medya kuruluşunun ofisinin bulunduğu binada düzenlenen törene, Anadolu Ajansı Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Öztürk, Lübnan Enformasyon Bakanı Velid Dauk, Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi İnan Özyıldız ile Lübnan televizyonlarının ve gazetelerinin genel yayın müdürleri, AA Yönetim Kurulu üyeleri ve diğer yöneticilerinden oluşan heyet katıldı.

Önemli rolü olacak

Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Özyıldız, törende yaptığı konuşmada,Türkiye'nin en önemli haber kuruluşu olan AA'nın Arapça Yayınlar Bölümü'nün Beyrut bürosunun açılmasının, Türkiye'den gelecek olan haberlerin bölgeye ulaşmasında önemli rolü olacağını söyledi.

İlişkiler mükemmel hale gelecek

AA Genel Müdürü Kemal Öztürk, Türkiye'nin en eski ve en büyük ajansının, Beyrut bürosunun açılışının çok önemli olduğunu belirterek, şunları söyledi:

''Anadolu Ajansı dünyanın en büyük 10 ajansından birisidir. Günde 1000 haber, 1000 fotoğraf ve 200 görüntülü haber geçmektedir. Arapça yayınlarımız ajansın en önemli projelerinden biridir. Ajansın çalışmalarıyla Lübnan ile Türkiye arasındaki çok güzel ilişkiler, mükemmel hale gelecektir.''

Arap Uyanışı sergisi açıldı 

Beyrut bürosunun hizmete girmesiyle düzenlenen tören kapsamında ''Arap Uyanışı'' isimli fotoğraf sergisi de açıldı. Sergide Arap dünyasındaki değişim, AA foto muhabirlerinin gözünden çekilen fotoğraflarla aktarılıyor.

Ortadoğu Bölge Müdürlüğü

Türk-Arap dünyası arasında doğru haber akışını sağlamak amacıyla kurulan AA Arapça Haberler Koordinatörlüğü, her geçen gün gücüne güç katıyor. 18 Kasım'da resmen açılışı yapılan Ortadoğu Bölge Müdürlüğü, Arapça konuşan ülkelerdeki ofisleri ve temsilcilikleri aracılığıyla olayların doğru biçimde dünya kamuoyuna aktarılmasına öncülük etmeye başladı.

Kahire'deki Ortadoğu Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Libya, Fas, Erbil, Gazze, Kudüs ofislerinin yanı sıra, Arapça konuşan 9 ülkede temsilcisi bulunuyor.

Kısa sürede Arapça yayınlanan günlük ortalama haber sayısını 150'ye, fotoğraf sayısını 200'e, görüntü sayısını da 25'e çıkararak, diğer uluslararası ajanslar arasında yerini alan Ortadoğu Bölge Müdürlüğü, ofis ve temsilcilik sayısını artırarak, ''Ortadoğu'nun en iyi ajansı'' olma hedefine ilerliyor.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın