
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P, ABD ve Avrupa'da faaliyet gösteren 15 büyük bankanın kredi notunu düşürdü.***
NEW YORK
Standard and Poor'dan (S&P) yapılan açıklamada, 9 Kasım'da yayımladığı yeni kriterleri çerçevesinde dünyanın en büyük 37 bankasının kredi notlarının gözden geçirildiği ve bu gözden geçirme sonunda ABD ve Avrupa'da faaliyet gösteren 15 büyük bankanın kredi notlarının düşürüldüğü vurgulandı.
S&P, aralarında Bank of America, Goldman Sachs, JPMorgan Chase, Morgan Stanley, Citigroup, Wells Fargo, Banco Bilbao Vizcaya Argentaria, Barclays, UBS, Royal Bank of Scotland, Rabobank ve HSBC'nin de bulunduğu 15 bankanın notlarını düşürdü. 20 bankanın notlarını değiştirmeyen S&P, Bank of China ile China Construction Bank'ın notunu ise yükseltti.
Kuruluşun, 15 Aralık tarihine kadar diğer bankalara ilişkin gözden geçirme sonuçlarını açıklaması bekleniyor.