Dolar
32.37
Euro
34.97
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,565.70
BTC/USDT
70,435.00
BIST 100
9,079.97
Dünya

'Hava saldırısının karşılığı yine hava saldırısıdır'

Hamas tarafından İsrail'in Gazze'ye sabah düzenlediği hava saldırısının ardından yapılan açıklamada, "Hava saldırısının karşılığı yine hava saldırısıdır." ifadesi kullanıldı.

15.07.2018 - Güncelleme : 15.07.2018
 'Hava saldırısının karşılığı yine hava saldırısıdır'

Gazze

GAZZE

Hamas, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği hava saldırısının karşılığının yine hava saldırısı olabileceğini belirtti.

Hamas Sözcüsü Abdullatif el-Kanu sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Filistin direniş grupları, işgalcinin (İsrail'in) direnişle girdiği turu kaybedeceğini vurguluyor. Hava saldırısının karşılığı yine hava saldırısıdır." ifadelerini kullandı.

Kanu açıklamasında ayrıca, Filistin direniş gruplarının İsrail'in Gazze'de yeni bir denklem dayatmasına izin vermeyeceğini vurguladı.

İsrail savaş uçakları bu sabah Gazze'de Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'na ait bir mevziye hava saldırısı düzenlemişti.

Hamas ve İslami Cihad, dün akşam, Gazze'deki saldırıların durması için Mısır'ın ara buluculuğunda yürütülen çalışmaların sonuç verdiğini ve anlaşmanın sağlandığını duyurmuştu.

İsrail ordusu ise Gazze'den sınıra yakın bölgelerdeki Yahudi yerleşim yerlerine roket atıldığını ileri sürerek, dün Gazze Şeridi'nde İzzeddin el-Kassam Tugayları'na ait olduğunu iddia ettiği 40'a yakın hedefi vurduğunu açıklamıştı.

Saldırılarda, Gazze şehir merkezi yakınındaki inşaat halindeki bir bina da vurulmuş, bombardımanda binanın yakınındaki Emir el-Nimra (15) ve Luey Kuheyl (16) adlı Filistinli çocuklar şehit olmuş, 25 Filistinli yaralanmıştı.

Muhabir: Nour Mahd Ali Abu Aisha,Hacer Başer

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın