Dolar
39.88
Euro
46.72
Altın
3,274.29
ETH/USDT
2,405.00
BTC/USDT
106,600.00
BIST 100
9,404.89
Dünya, Cemal Kaşıkçı

Çavuşoğlu ile Guterres Kaşıkçı cinayetini görüştü

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile BM Genel Sekreteri Guterres, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetini görüştü.

19.11.2018 - Güncelleme : 21.11.2018
Çavuşoğlu ile Guterres Kaşıkçı cinayetini görüştü

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ile Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesini görüştü. 

BM Genel Merkezi'nde düzenlenen Medeniyetler İttifakı 8'inci Küresel Forumu'na katılan Çavuşoğlu, Guterres ile bir araya geldi. 

Görüşme basına kapalı gerçekleşti. 

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın brifinginde görüşmeye ilişkin, ''Çavuşoğlu ve Guterres, Yemen, Suriye, Kıbrıs ve Cemal Kaşıkçı cinayetini görüştü. Uluslararası soruşturma konusuna ilişkin resmi bir talep almadık.'' değerlendirmesinde bulundu. 

Dujarric, uluslararası soruşturma için Genel Sekreterin yetkiye ihtiyaç duyduğunu sözlerine ekledi. 

Muhabir: Betül Yürük

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın