Dolar
40.26
Euro
46.83
Altın
3,341.72
ETH/USDT
3,165.50
BTC/USDT
118,694.00
BIST 100
10,264.45
Teknoloji, arşiv, arşiv

Ya başaramasaydı?

Avustralyalı ekstrem sporcu Felix Baumgartner'ın 39 bin metreden yaptığı atlayışta, her şey yolunda gitmeseydi başına neler gelecekti?

17.10.2012 - Güncelleme : 17.10.2012
Ya başaramasaydı?

İSTANBUL - Elif Ferhan Durmuş

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Uzay Yüksek Mühendisi Mehmet Ertan Ümit, ''Baumgartner, sağlıklı bir şekilde iniş yapamasaydı, meteorların yaptığı gibi çöl yüzeyinde küçük bir krater açacaktı'' dedi.

''Uzun süre dönerek, iniş yaptığı için bilinç kaybı oluşabilirdi'' bilgisini veren Ümit, ''Burada sporcunun tecrübesi de çok önemli. Bu rekorun hız ve yükseklik olarak daha da geliştirilebileceğine inanıyorum'' şeklinde konuştu.

Ümit, gerekli sponsor ve desteğin bulunduktan sonra böyle bir atlayışın Türkiye'de de yapılabileceğini belirterek, Türkiye'nin teknolojik alt yapısının bu atlayışı gerçekleştirmeye yeteceğini söyledi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın