Dolar
38.76
Euro
43.61
Altın
3,324.77
ETH/USDT
2,550.00
BTC/USDT
104,113.00
BIST 100
9,390.51
Teknoloji

Merkür ile ilgili yeni keşif

Güneş'e en yakın gezegen Merkür'ün dış kabuğunun bir zamanlar kurşun kalemlerde kullanılan saf yumuşak karbonla kaplı olabileceği ortaya çıktı.

08.03.2016 - Güncelleme : 08.03.2016
Merkür ile ilgili yeni keşif Güneş'e en yakın gezegen Merkür'ün dış kabuğunun bir zamanlar kurşun kalemlerde kullanılan saf yumuşak karbonla kaplı olabileceği ortaya çıktı.

Ankara

ANKARA

 Güneş'e en yakın gezegen Merkür'ün dış kabuğunun bir zamanlar kurşun kalemlerde kullanılan saf yumuşak karbonla kaplı olabileceği ortaya çıktı.

BBC'nin haberine göre, ABD Uzay ve Havacılık Dairesi'nin (NASA) "Mercury Messenger" aracından alınan veriyi inceleyen bilim adamları, Merkür'ün yüzeyini karartan gizemli şeyin, grafit biçimdeki karbon olduğunu düşünüyor.

Grafitin, daha sonra volkanik tabakayla kaplanan gezegenin başlangıçtaki kabuğunun kalıntısı olabileceği, iç gezegenin yüzeyinin bu nedenle alışılmadık şekilde karanlık olduğu belirtildi. 

Muhabir: Gamze Türkoğlu Oğuz

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın