Dolar
44.59
Euro
51.44
Altın
4,676.40
ETH/USDT
2,056.90
BTC/USDT
67,325.00
BIST 100
12,936.35
Teknoloji

Ipad'e karşı Izec'i üretti

Sakarya'da bir elektrik elektronik mühendisi, dizaynı, anakartı ve yazılımı kendisine ait olan tablet bilgisayar geliştirdi.

15.11.2011 - Güncelleme : 15.11.2011
Ipad'e karşı Izec'i üretti

izec

Sakarya'da bir elektrik elektronik mühendisi, dizaynı, anakartı ve yazılımı kendisine ait olan tablet bilgisayar geliştirdi.***

SAKARYA - Kemal Kaymak

Ipad'e karşı Izec'i üretti

Hendek ilçesindeki bir klima fabrikasının Ar-Ge bölümünde çalışan Elektrik Elektronik Mühendisi Ufuk Tezcan, Apple firmasının geliştirdiği ''Ipad'' adlı tablet bilgisayarı merak ederek parçaladı. Parçaladığı tablet bilgisayardan yola çıkarak bir araya getirdiği bilgisayar parçalarıyla ilk tabletini üreten Tezcan, büyük oranda yerli bir ürün geliştirmek için çalışmalara başladı. 
Kısa süren Ar-Ge sürecinin ardından anakartı, yazılımı ve dizaynı kendisine ait olan bir tablet bilgisayar geliştiren Tezcan, seri üretime geçmek için KOSGEB'ten 500 bin liralık Ar-Ge inovasyon desteği aldı. 
Yer çekimi kuramının mucidi Isaac Newton'un adından esinlenerek ''Izec'' adını verdiği tablet bilgisayarların üretimine geçen Tezcan, piyasadaki benzerlerinin yarı fiyatına sattığı ürünlerle aylık 700 adetlik üretim kapasitesine ulaştı. Tezcan, üretimini geliştirmek için KOSGEB'ten 1 milyon liralık kredi bekliyor.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın