Dolar
39.91
Euro
46.74
Altın
3,274.27
ETH/USDT
2,431.10
BTC/USDT
107,250.00
BIST 100
9,404.89
Teknoloji

164 milyon yıllık bitki fosili bulundu

Çin'in İç Moğolistan Özerk Bölgesi'nde, dünyanın en eski "kapalı tohumlu bitki fosili" bulundu. Fosilin, 164 milyon yıl öncesine ait olduğu sanılıyor.

07.03.2016 - Güncelleme : 07.03.2016
164 milyon yıllık bitki fosili bulundu

ANKARA

Çinli bilim insanları, ülkenin kuzeyindeki İç Moğolistan Özerk Bölgesi'nde, şimdiye kadar bulunan en eski "kapalı tohumlu bitki fosili"ni gün ışığına çıkardı.

Çin Jeoloji Derneği tarafından yayımlanan "Acta Geologica Sinica" dergisinde yer alan çalışmaya göre, fosilin yaklaşık 164 milyon yıl öncesine ait olduğu sanılıyor.

Liaoning eyaletindeki Bohay Üniversitesi Paleontoloji Merkezi'nde görevli Prof. Dr. Han Gang ve ekibi tarafından bulunan "Juraherba bodae" adlı bitki yaklaşık 4 santimetre uzunluğunda.

Han, bitkinin kökü, sapı, yaprakları ve meyvesinin çok iyi korunduğu bilgisini paylaştı.

Fosilin dünya üzerindeki en eski kapalı tohumlu bitkilerden birine ait olabileceğine dikkati çeken Han Gang, "Batılı botanikçiler, ilk kapalı tohumlu bitkilerin günümüzden 125 milyon yıl önce başlayıp, 65 milyon yıl önce sona erdiği kabul edilen Kretase Dönemi'nde ortaya çıktığına inanır. Bulduğumuz fosil, bu bitkilerin sanılandan 40 milyon yıl önce var olduğunu gösteriyor" dedi.

Muhabir: Umur Koçak Semiz

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın