Коронавирус

Северна Македонија: Во последните 24 часа регистрирани 489 нови случаи на Ковид-19

Северна Македонија: Во последните 24 часа регистрирани 489 нови случаи на Ковид-19

Од последици предизвикани од Ковид-19 во последното деноноќие починаа 33 лица, со што билансот на починати од овој вирус во земјата се искачи на 4.628

Агенда
Агенда на Турција и агенда во светот, програми на лидери и меѓународни активности на страницата за Агенда.
Во Германија 29.518 нови случаи на Ковид-19
22.04.2021

Во Германија 29.518 нови случаи на Ковид-19

Неделната инциденца на новозаразени на 100.000 жители денес е 161,1

Северна Македонија: Регистрирани 627 нови случаи на Ковид-19, починати 47 лица
21.04.2021

Северна Македонија: Регистрирани 627 нови случаи на Ковид-19, починати 47 лица

Од последици предизвикани од коронавирусот во истиот период починаа 47 лице, со што билансот на починати од овој вирус во земјата се искачи на 4.556

Косово: Од Ковид-19 починаа 5 лица, регистрирани 506 новозаразени
21.04.2021

Косово: Од Ковид-19 починаа 5 лица, регистрирани 506 новозаразени

- Од коронавирусот во Косово оздравеа вкупно 89.141 лице. Во моментов во земјата има 11.496 активни случаи

Повторно се зголемува бројката на починати од  Ковид-19 во Латинска Америка
21.04.2021

Повторно се зголемува бројката на починати од Ковид-19 во Латинска Америка

Во последните 24 часа пандемијата на Ковид-19 е причина за смртта на 3.321 лице во Бразил, 582 во Мексико, 429 во Колумбија, 316 во Аргентина, 417 во Перу, 40 во Чиле, 41 во Еквадор, 29 во Боливија, 86 во Парагвај и 38 во Уругвај.

Северна Македонија: Од Ковид-19 починаа 31 лице, регистрирани се 766 нови случаи
20.04.2021

Северна Македонија: Од Ковид-19 починаа 31 лице, регистрирани се 766 нови случаи

Од последици предизвикани од коронавирусот во истиот период починаа 31 лице, со што билансот на починати од овој вирус во земјата се искачи на 4.509