Либиските племиња во Египет кои Сиси има намера да ги вооружува и историското непријателство меѓу нив

Изјавите на египетскиот претседател Абдулфетах ес Сиси, кој рече дека Сирте и Џуфра се нивна црвена линија и тоа што алудираше дека ќе ги вооружува либиските племиња во Египет, предизвика ново можно сценарио во либиската равенка, додека непријателствата меѓу племињата кои датираат од минатото, покажуваат дека не е баш можно да се реализира овој план на Сиси.

03.07.2020