Spor, spor gündemi, Futbol, arşiv, arşiv

Futbolcular sahaya Suriyeli çocuklarla el ele çıktı

Gaziantepspor ve Beşiktaşlı futbolcular, sahaya Gaziantep'teki kamplarda kalan Suriyeli çocuklarla el ele çıktı.

07.02.2014 - Güncelleme : 07.02.2014
Futbolcular sahaya Suriyeli çocuklarla el ele çıktı

GAZİANTEP

Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında karşı karşıya gelen Gaziantepspor ve Beşiktaş takımlarının futbolcuları, UNICEF Türkiye Temsilciliğinin düzenlediği çocuklara yönelik sosyal sorumluluk projesi kapsamında maçın törenine 7-8 yaşındaki Suriyeli ve Türk çocuklarla el ele çıktı. Kamil Ocak Stadı'ndaki taraftarlar da tezahüratlarla bu davranışa destek oldu. Beşiktaşlı futbolcular ayrıca Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) öncülüğünde yürütülen "Sana İhtiyacım Var" kampanyasının pankartını taşıdı.

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, geçen haftaki ilk 11'den Ersan Gülüm ve Fernandes'i çıkartarak, Veli Kavlak ve bu hafta Galatasaray'dan kiralanan Dany'i sahaya sürdü. Bilic, Fernandes'i yedek soyundururken, Adem Ersan Gülüm'ü kadroya almadı. Sakatlığı bulunan Jones, Sivok ve Necip Uysal da Gaziantep'e getirilmedi. 

Bilic, Gaziantepspor karşılaşmasına, Tolga Zengin, Veli Kavlak, Almeida, Olcay Şahan, Hutchinson, Oğuzhan Özyakup, Gökhan Töre, Franco, Dany, Serdar Kurtuluş ve Motta ilk 11'iyle çıktı. Siyah-beyazlı takımın yedeklerinde ise Cenk Gönen, İsmail Köybaşı, Fernandes, Mustafa Pektemek, Kerim Koyunlu, Uğur Boral ve Ömer Hasan Şişmanoğlu yer aldı.

Beşiktaşlı futbolcular, A2 Ligi'nde Kartalspor ile oynanan maçta sağ diz çapraz bağlarından sakatlanan Emre Tali'nin fotoğrafının yer aldığı ve "geçmiş olsun Emre Tali" yazılı tişörtle ısınma hareketlerini yaptı.

Sergen Yalçın ilk kez Beşiktaş'a karşı 

Gaziantepspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın, yıllarca futbolcu olarak formasını giydiği Beşiktaş'a karşı teknik direktör olarak çıktı. Kırmızı-siyahlı takımın başında çıktığı 8 maçın 5'inden galip, birinden mağlup 2'sinden de beraberlikle ayrılan Yalçın, Beşiktaş maçını da kazanarak çıkışını sürdürmek istiyor.

Hafta içinde Beşiktaş'a transfer olan Cenk Tosun, Gaziantepspor'un ilk 11'de sahadaki yerini aldı. Medical Park Antalyaspor maçının kadrosunda değişikliğe gitmeyen Yalçın, karşılaşmanın ilk 11'inde yer alan Marius Stankevicius sakatlanınca yerine Ekrem Hayyam Dağ alındı. Yalçın, Sapara'yı da 18 kişilik kadroya aldı. 

56'ncı randevu

Gaziantepspor ile Beşiktaş lig tarihinde 56'ncı randevuya çıktı. İki takım arasında 1979-1980 sezonunda başlayan rekabette bugüne kadar 55 lig maçı yapıldı. Siyah-beyazlılar, bu maçların 26'sını kazandı, 11'inden puansız ayrıldı, 18 karşılaşma da berabere sonuçlandı. Beşiktaş'ın 85 golüne, Gaziantepspor 48 golle karşılık verdi. Sezonun ilk yarısında İstanbul'da yapılan maçı Beşiktaş, Hugo Almeida'nın golleriyle 2-0 kazandı.

 Ligde oynanan son 9 maçın 5'i berabere bitti, taraflar ikişer kez galip geldi. Gaziantep'teki 27 maçta kırmızı-siyahlı ekip 8, siyah-beyazlılar 7 galibiyet aldı, 12 maç da berabere sonuçlandı. Kamil Ocak Stadı'nda Gaziantepspor 22, Beşiktaş ise 23 gol attı. Geçen sezon Gaziantep'te yapılan maçı ev sahibi ekip Orhan Gülle'nin son dakika golüyle 3-2 kazandı.

Muhabir: Halil İbrahim Avşar/Adem Yılmaz

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın