Во Европа повторно расте бројот на заразени со коронавирусот

Бројот на заразени со коронавирусот повторно расте во европските земји. Многу европски земји, иако забележаа голем број заболени кон крајот на зимата и почетокот на пролетта, ги олабавија мерките поради високата стапка на вакцинирани и благите симптоми предизвикани од варијантата Омикрон.

24.06.2022