Новата варијанта на коронавирусот во Велика Британија предизвика паника во светот

Првото детално истражување за новата варијанта на коронавирусот е завршено на 11 декември. Британскиот министер за здравство изјави дека новата варијанта на коронавирусот, наречена „VUI-202012/01“, е надвор од контрола

21.12.2020