Турција не ги заборава дипломатите убиени од ерменските терористички организации

- Ерменските терористички организации АСАЛА и ЈЦАГ во 1970-тите и 1980-тите години изведоа низа атентати на дипломатскиот кор на Република Турција низ светот, убивајќи најмалку 31 турски дипломат и членови на нивните семејства. Ерменските терористички организации крвавата серија напади врз турски дипломати ја започнаа во 1973 година кога ги убија генералниот конзул во Лос Анџелес, Мехмет Бајдар и конзулот Бахадир Демир во Санта Барбара, САД.

21.10.2020