Грција и кипарските Грци се обидуваат да ја затворат Турција во заливот на Анталија според мапата од Севиља

Мапата од Севиља која се најде на дневен ред како последица на тензиите меѓу Турција и Грција, иако нема официјална квалификација, Грција и администрацијата на кипарските Грци продолжуваат да ја земаат како основа за утврдувањето на поморската јурисдикција во Источниот Медитеран

23.09.2020