По 29 години независност: Северна Македонија, членка на НАТО, во исчекување на почеток на преговорите за членство во ЕУ

- Република Северна Македонија одбележува 29 години независност, како држава членка на НАТО и како држава што е во исчекување да ги отвори првите поглавја од преговорите за членство во Европската Унија (ЕУ), откако беше донесена одлука за почеток на пристапните преговори за членство во ЕУ

08.09.2020