Процес на нормализација на односите меѓу Израел и ОАЕ


Обединетите Арапски Емирати (ОАЕ) и Израел соопштија дека билатералните односи кои долги години ги развиваат задкулисно, ќе ги нормализираат на официјален начин и ќе потпишат договори за соработка на повеќе полиња.

14.08.2020