Коронавирусот најмногу ги погодува старите лица и болните

- Светската здравствена организација (СЗО) информира дека на светско ниво, најголемиот број починати од епидемијата на новиот тип коронавирус, Ковид-19, се стари лица или луѓе кои претходно боледувале од кардиоваскуларни болести, дијабетес, карцином

12.03.2020