Trafikte yol kesen kişinin emniyet mensubu olduğu iddiası

Aras Fırat Tekeş / 22.03.2024
İstanbul

İstanbul'un Şişli ilçesinde tartıştığı araç sürücüsünün önünü kesen bir kişinin olay esnasında kullandığı ifadeler sosyal medyada gündem oldu.


ARKA PLAN VE İDDİALAR

Dün Şişli'de arkasında seyreden araç sücüsünün kornaya bastığını duyan bir kişi, akan trafiğin ortasında otomobilinden aşağı indi. Kornaya basan sürücüye tepki gösterip araca zarar verdi. Kendisini durdurmaya çalışan bir motosiklet sürücüsü ve trafik polisine "Ben emniyettenim, çek elini." ifadelerini kullandı. Motosiklet sürücüsünün kask kamerasına yansıyan bu anlar kısa süre sonra başta X (eski adıyla Twitter) olmak üzere sosyal medya platformlarında da dolaşıma girdi.

Bazı sosyal medya kullanıcıları, bu kişinin emniyet teşkilatı üyesi olduğu yönündeki ifadelerinin gerçek olduğu düşüncesine kapıldı. Sosyal medya platformlarında İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya konunun takipçisi olması yönünde çağrıda bulunanlar oldu.

Bir haber sitesi olayı okuyucularına "Emniyet mensubundan, polisin gözü önünde kavga ettiği sürücünün aracına uçan tekme!" başlığıyla servis etti.

Başka bir haber sitesi ise "Polis memuru trafikte tartıştığı sürücüye saldırdı. Camını yumruklayıp uçan tekme attı" ifadelerini kullandı. 

BULGULAR

Emniyet mensubu olduğunu öne sürerek trafiği tehlikeye atan kişinin videosu hakkında sosyal medyadaki tartışmalar sürerken, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya konuyla ilgili X hesabından bir açıklama yaptı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da trafikte tartıştığı sürücünün aracını yumruklayan kişinin yakalandığını bildirdi. Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İstanbul'da bir şahıs, kendisine korna çalan sürücünün önünü keserek camını yumrukladı" şeklinde internette yayımlanan görüntüler üzerine Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince inceleme yapıldığını ifade etti.

Söz konusu kişinin akan trafikte bir başka aracı durdurup sürücüsünün üzerine yürüyerek, taşkınlık çıkarmaya çalıştığını belirten Yerlikaya, "Kendisinin emniyet mensubu olduğunu iddia eden şahıs emniyet güçlerimizce yakalanmıştır. M.D. adlı şahsın emniyet görevlisi değil, sivil vatandaş olduğu tespit edilmiştir. Şahıs hakkında gerekli işlemler başlatılmıştır." ifadelerini kullandı.

BULGU SETİ
  • İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, X hesabından yaptığı açıklamada, M.D. isimli şahsın emniyet mensubu olduğu yönündeki ifadelerin doğru olmadığını duyurdu. 
DOĞRU MU? YANLIŞ MI?
Trafikte bir aracın önünü kesip sürücüye saldıran kişinin emniyet mensubu olduğu iddiası gerçeği yansıtmıyor.