

İngiltere’nin güneyindeki East Sussex'in Peacehaven kasabasındaki Phyllis Avenue üzerinde bulunan camide cumartesi günü saat 22.00 sularında yangın çıktığı bildirildi. Olay yerine kısa sürede ulaşan ekipler, caminin ön girişinde ve park halindeki bir araçta hasar meydana geldiğini, ancak herhangi bir yaralanma olmadığını belirtti.
CNN’in haberine göre, cami gönüllü yöneticilerinden biri, olay anında binada iki kişinin bulunduğunu ve saldırganların kapıyı zorlayarak açmaya çalıştıklarını, ardından merdivenlere benzin döküp ateşe verdiklerini söyledi.
Cami yönetimi tarafından yapılan açıklamada, “Toplum olarak derin bir üzüntü içindeyiz. Bu şok edici saldırı, binamızda ve araçlarımızda maddi hasara yol açtı ancak kimsenin yaralanmadığı içim mutluyuz.” ifadeleri yer aldı.
Sussex Polisi’nden yapılan açıklamada, olayın nefret suçu olarak araştırıldığı ayrıca siyah giysiler giymiş, yüzleri maskeli iki kişinin fotoğraflarının kamuoyuyla paylaşıldığı ve kimliklerinin tespiti için yardım istendiği dile getirildi.
Komser Gavin Patch, yaşanan saldırıyı korkunç olarak ifade ederek, “birçok insanın kendini daha güvensiz hissetmesine neden olacak, korkunç ve pervasız bir saldırı” olarak nitelendirdi.
Polisin olayı “hayatı tehlikeye atma niyetiyle işlenmiş kundaklama” olarak değerlendirdiğini belirten Patch, bilgi sahibi olanların polise başvurmasını istedi.