"Bereketli" topraklar 12 ay boyunca üretiyor

Türkiye'deki örtü altı tarım alanlarının yüzde 40'ına sahip Antalya'da, 360 bin hektarlık tarım arazisinde yetişen 200'den fazla ürün, yurt içinde ve yurt dışında sofraları süslüyor.
Tarımda zengin ürün çeşitliliğine sahip Antalya'nın bereketli topraklarında yetişen sebze ve meyveler, yurt içinde ve yurt dışında mutfaklara lezzet katıyor.
Foto Muhabiri: Mustafa Çiftçi
Türkiye'deki örtü altı tarım alanlarının yüzde 40'ına sahip Antalya'da, 320 bin dekarı sera olmak üzere, 360 bin hektar tarım arazisinde üretim yapılıyor.
Foto Muhabiri: Orhan Çiçek
200'den fazla ürünün yetiştiği kentte, ekvator kuşağına özgü tropikal meyve yetiştiriciliği de yapılıyor. Ürünler, hem yurt içi hem de yurt dışı pazarlarına sunuluyor.
Foto Muhabiri: Orhan Çiçek
Yılın her döneminde üretim yapılan tarım arazileri Anadolu Ajansı (AA) ekibi tarafından helikopterle havadan görüntülendi. Farklı ürünlerin yer aldığı araziler, farklı renkleriyle de görsel şölen oluşturdu.
Foto Muhabiri: Orhan Çiçek
8,4 milyon ton üretim
Antalya Türkiye'deki toplam tarım arazisinin yaklaşık yüzde 1,5'unu oluşturuyor. Ancak katma değeri yüksek ürünler yetiştirildiği için toplam gayri safi milli hasılanın yüzde 6'sını karşılıyor.
Foto Muhabiri: Mustafa Çiftçi
Sıfırdan 2 bine ulaşan rakımda kentin her bölgesinde tarım yapılabilirken, çay hariç bütün ürünler yetiştirilebiliyor.
Foto Muhabiri: Mustafa Çiftçi
Tarım arazilerinin yüzde 10'unu seralar oluşturuyor.
Foto Muhabiri: Mustafa Çiftçi
Bölgede 12 ay boyunca sera üreticiliği devam ediyor ve domates başta olmak üzere biber, hıyar, patlıcan gibi ürünler yetiştiriliyor.
Foto Muhabiri: Mustafa Çiftçi
Daha önce ithal edilen ürünler bu topraklarda yetiştiriliyor
Sıcak iklim kuşağını seven tropikal meyve üretiminde de Antalya söz sahibi olmaya başlıyor. Muz, ejder, çarkıfelek, kumkuat, mango, pomelo gibi ürünler Akdeniz topraklarında yetiştirilebiliyor.
Foto Muhabiri: Mustafa Çiftçi
Foto Muhabiri: Mustafa Çiftçi
KATEGORİDE ÖNE ÇIKANLAR